Jouw Marktkraam Etalage

Gember

Gember

€ 4,99

Deze smaakmaker is duurzaam verbouwd in China zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen. Gember heeft een frisscherpe en citrusachtige smaak. De veelzijdige specerij kom je het vaakst tegen in Aziatische gerechten, alhoewel hij ook steeds vaker zijn opwachting maakt in de meest uiteenlopende kruidenmixen. Je kunt dan ook wel zeggen dat hij in de loop der tijd zijn sporen heeft verdiend in de wereldkeuken.

Gember, ook wel djahé genoemd, is afkomstig van de wortelstok van de gemberplant, de zingiber officinale. Zijn sterke smaak dankt deze van oorsprong Aziatische plant aan de aanwezigheid van shoaol en gingerol. Deze duurzaam verbouwde variant is nog sterker van smaak dan verse gember. Behalve dat hij in de keuken op vele manieren kan worden gebruikt, is hij tegelijkertijd een natuurlijk medicijn. En om meteen maar op die medicinale werking terug te komen: deze gember heeft diverse voordelen voor jouw gezondheid. In het oosten wordt de specerij dan ook al sinds eeuwen als medicijn gebruikt. De specerij is een antioxidant, wat wil zeggen dat het radicale stoffen in je lichaam bestrijdt. Niet zo verwonderlijk dus, dat hij ook vaak bij verkoudheid wordt ingezet. Daarnaast heeft dit kruid een regulerend effect op de bloedsuikerspiegel, kalmeert het de darmen en heeft het een stimulerende werking op de spijsvertering.

Bekijk andere biologische producten op www.gaiagoods.nl - gratis thuis bezorgd in gemeente Heerlen, Voerendaal, Valkenburg aan de Geul en omstreken. Elders thuis bezorgt door PostNL.

Waar vind je dit artikel?

Je vind dit artikel in Jouw Marktkraam Parkstad in de volgende kraam: 130

Beschikbaarheid van dit artikel is onder voorbehoud van verkoop.